Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai:

 

Az omgroup.hu webáruházban eladásra kínált termékek képezik a vállalkozó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. Szerződés nyelve: Magyar. A vásárolni kívánt termékek tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen. Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassák el, hogy pontosan azt a terméket rendelhessék, melyre szükségük van. Adott termékek használata veszélyeket rejthet magában, a termékleírások ebben a tekintetben is segítséget nyújtanak. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai okok pl: (irreális alacsony ár) ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

 

A szerződés, rendelési folyamat

 

A megrendelés ügyfélszolgálatunk írásbeli visszaigazolása után tekinthető véglegesnek. A webáruházban a rendelési folyamat első lépése egy regisztráció, melyhez élő telefonszámot és e-mail címet is kérünk. Megrendeléseket fogadunk e-mailben és telefonon is. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

A megrendelések feldolgozása

 

A megrendelés feldolgozása automatikus rendszer végzi.Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailen visszaigazolja a rendelést. Kiszállítást minden esetben telefonos egyeztetés után történik. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén az visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

Garancia

 

A hibás, illetve nem megfelelően működő és nem külső garanciajeggyel ellátott termékeket, telefonos egyeztetés után, az Ön által meghatározott címen a DPD futárszolgálat dijmentesen átveszi és eljuttatja hozzánk.  

 

Az 1959, évi IV. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít (tartós fogyasztási cikk esetében 3 év), amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti. A 151/2003. Korm. rendelet alapján a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre a Levion-Extra Kft. 1 éves jótállási kötelezettséggel tartozik. A jótállás feltételeit a már említett 151/2003. Korm. rendelet, a Polgári Törvényköny illetve a szavatossági igényérvényesítéskor is fontos 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. Egyes termékek esetében a gyártó a fent említett jogszabályoknál kedvezőbb feltételeket vállal, melyeket az OMEGAMARKET Kft. vásárlói számára is biztosít. Így termékeinket 1-2-3 éves gyártói, vagy akár élettartam garanciával értékesítjük! Kivételt képeznek a bruttó 1000 Ft alatti termékek, illetve a festékpatronok és optikai adathordozók. Minden termékünk hivatalos, tiszta forrásból származik, és kizárólag minőségi termékeket forgalmazunk minden termék és árkategóriában. A garanciális ügyintézést a lehető leggyorsabban, és az Ön számára a legkényelmesebben próbáljuk meg intézni. A garanciával kapcsolatos igényeiket, kérjük mindenképpen a termék visszaszállítása előtt szíveskedjenek bejelenteni telefonon, vagy email formájában.

 

 

Amennyiben a termék külső jótállási jeggyel került értékesítésre (monitor, nyomtató, stb.), akkor a terméket garanciális ügyintézésének menet: a jótálási jegyen szereplő telfonszámon, vagy email cimen vegye fel a kapcsolatot a hivatalos szervízzel.. Egyéb esetekben cégünk végzi a termék garanciális ügyintézését. Minden általunk forgalmazott terméket a terméken vagy csomagolásán található egyedi kézzel írt cimkével tartunk számon, ennek hiánya vagy sérülése a termék garanciájának elvesztését jelenti! Kérjük, őrizze meg a termék eredeti dobozát, leírását és kiegészítőit, mivel a termékeket garanciális cserére csak eredeti állapotukban, a vásárláskor átadott tartozékokkal együtt tudjuk átvenni (különleges kábelek, egyedi kiegészítők, CD-k, stb.). Azon alaplapokat, amelyek processzor-foglalat védővel rendelkeznek (pl. LGA775, LGA1155) kizárólag akkor tudunk átvenni, amennyiben ezt a helyére helyezve juttatják vissza! A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

 

 Ön elismeri, hogy:

 

 

 

 

-az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványban foglaltak alapján kielégítő információhoz jutott a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban

 

 

 

- amennyiben a gyártó az ISO 13406 Class II szabványnál kedvezőbb feltételeket kínál termékeire, úgy a megvásárolandó monitor gyártójának pixelhibára vonatkozó garanciális feltételeit a következő leírások alapján gondosan áttanulmányozta, és megértette, így a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban kielégítő információhoz jutott

 

Az ISO 13406 Class II szabvány általános ismertetése:

 

 

A szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melyek definíciói a következők:

 

 

1. típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).

 

 

2. típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 27%-val reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötéten világít)

 

3. típusú: Egyéb, nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel (alpixel). Az aktív mátrix LCD kijelzőknél, minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld, és kék subpixeleknek az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy adott tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden, vagy kéken világít. (Általánosságban elmondható, hogy ez a leggyakrabban előforduló hiba.)

 

4. típusú, csoporthiba: kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet kettőnél több hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld, vagy kék pixel fordul elő.

 

 

Az ISO 13406 Class II szabvány szerint, az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva a következők:

 

1. típus - 2db
2. típus - 2db
3. típus - 5db
4. típus - 2db

 

 

Például egy 1024x768 natív felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következők még elfogadhatónak tekinthetők:

 

 

- első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.

 

 

- második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.

 

 

- harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93.

 

Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn. A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.

 

 

 

Garanciavesztés okai:

 

 

- A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb látható fizikai sérülés.

 

 

- Nem rendeltetésszerű használat. Ennek minősül a termék gyári alapbeállításait meghaladó teljesítményen történő használat (más néven túlhajtás, vagy overclock), illetve a termék gyártója által megadott paramétereken túli mechanikai és/vagy elektromos terhelés, illetve nem a célnak való felhasználás.

 

 

- Helytelen tárolás, illetve elemi kár okozta meghibásodás. (például: villám, túláram, áramingadozás).

 

 

- Ha a terméken végzett javítási és/vagy szerelési munkákat nem az azokat elvégezni jogosult, megfelelő szakképzettséggel nem rendelkező harmadik személy, vagy a vásárló végzi el. Üzemeltetés vagy szállítás közben külső események hatására bekövetkező meghibásodás. A terméken vagy csomagolásán található egyedi cimka sérülése, vagy hiánya.

 

 

 

Nem garanciális hibák:

 

 

- A vásárló hardver/szoftver környezetében nem működő, egyébként hibátlan termék.

 

 

- Szoftverekkel összefüggő problémák, operációs rendszer, vagy meghajtóprogram telepítése, vagy telepítésének hiánya, stb.

 

 

 

 

- Szakszerűtlen beszerelés, kábelezés.

 

 

- Meghajtóprogram-, szoftver-, BIOS-frissítés.

 

Amennyiben a garanciális javításra átvett termék a leírt hibát nem produkálja, szervízdíj kötelessé válik. A szervízdíj összege 2000 Ft+áfa.

 

 

Elállás joga

 

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

 

 

 

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

 

 

 

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

 

Ilyen esetek az alábbiak:

 

 

 

- hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta

 

 

 

- olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)

 

 

 

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére. Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

 

 

 

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

 

 

 

A törvény további részletei megtekintése itt.

 

 

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

 

 

 

Elállási jog gyakorlásának menete

 

 

 

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az OMEGAMARKET Kft. a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

 

 

 

 

Adatkezelés

 

 

 

Az omgroup.hu webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az omgroup.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. (A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.) Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@omgroup.hu e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 

 

 

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

^